Muzica populara, slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

Mariana Ionescu Căpitănescu şi Steliana Sima - A crescut maicuţa fete

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Populară
38,845 Vizionari

Publicitate

Descriere

Mariana Ionescu Căpitănescu și Steliana Sima sunt două soliste cunoscute de muzică populară românească, duetul lor fiind unul dintre cele mai reușite de pe scena folclorului nostru autentic, în prezent. Ambele voci se disting prin stilul unic, dar au și note asemănătoare, provenind dintr-o sursă comună - cea a școlii muzicale fondate de mari nume ca: Maria Lătărețu, Maria Tănase și Maria Ciobanu.

Ambele soliste sunt promotoare ale cântecului și tradițiilor oltenești, cu voci extrem de puternice și apropiate ca tonalitate, ceea ce face posibil un duet ca cel din videoclipul de mai sus. Ele mai realizează și alte colaborări, dintre care amintim: "Suntem oltence de seamă" (album, 2016), "Vecina de peste drum" sau "Cred că m-am îndrăgostit".

Videoclipul melodiei de mai sus - "A crescut măicuța fete" - este încărcat pe canalul youtube "MarianaIonescuC", înființat în 2012 și pe care se află diverse materiale discografice, menite să promoveze cântecele populare oltenești și nu numai. Astfel, regăsim aici atât melodii tradiționale (hore și cântece din palmaresul folcloric oltenesc, în special de dragoste), cât și colinde

Steliana Sima are, la rândul ei, propriul canal youtube, pe care sunt încărcate și alte melodii aparținând unor artiști români de folclor, cum ar fi: Constantin Enceanu, Petrică Matu Stoian, Niculina Stoican sau Raoul.

Mesajul cântecului de mai sus - "A crescut măicuțafete" - se concentrează pe sentimentul de tristețe, resimțit de orice mamă de fete, atunci când acestea nu o mai vizitează, după ce s-au măritat.

Comenteaza

RSS
Positive SSL