Muzica populara - e-neatza.ro

Mariana Ionescu Căpitănescu și Ionuț Dolănescu - Hai, Ioane, să te joc!

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Populară
215 Vizionari

Publicitate

Descriere

Îndrăgita interpretă de muzică populară Mariana Ionescu Căpitănescu face un duet de excepție cu îndrăgitul interpret de muzică populară Ionuț Dolănescu. ”Hai, Ioane să te joc” este o melodie de joc și de voie bună. Amândoi artiștii, Mariana Ionescu Căpitănescu și Ionuț Dolănescu sunt celebri și deosebit de talentați având propriul lor repertoriu.  ”Olteanul, de când se știe, i-a fost drag la veselie” este modul perfect de a caracteriza firea oltenilor. Dragostea și veselia fac mereu casă bună, punând fundamentul vieții de familie de mai târziu.

Cei doi artiști, mai întâi artista Mariana Ionescu Căpitănescu, apoi Ionuț Dolănescu se invită reciproc la joc în zona folclorică de care sunt legați. Mesajul central al melodiei este că oltenii sunt oameni de veselie și că jocul popular este pretextul pentru a lega o poveste de dragoste.

Așa începe iubitul/așa începe dragostea” sunt expresiile care legitimează nașterea iubirii din vraja jocului popular. Roșiile și Dănciulești sunt două localități de excepție pentru folclorul românesc, fiind cântate de îndrăgitul interpret de muzică populară Ionuț Dolănescu și îndrăgita interpret de muzică populară Mariana Ionescu Căpitănescu, asemeni unei mărci de tradiție a folclorului românesc.

Orchestra are o sonoritate extraodinară care se completează perfect cu vocile unice ale celor doi montri sacri ai scenei populare românești, Mariana Ionescu Căpitănescu și Ionuț Dolănescu.

Această melodie, Hai, Ioane să te joc”  interpretată de îndrăgitul interpret de muzică populară Ionuț Dolănescu și îndrăgita interpretă de muzică populară Mariana Ionescu Căpitănescu nu trebuie să lipsească din playlistul niciunei petreceri, fie ea oltenească sau românească.

Comenteaza

RSS
Positive SSL