Muzica populara, slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

Maria Ghinea - Cu greu viața m-a-ncercat

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Populară
143,957 Vizionari

Publicitate

Descriere

 Maria Ghinea este o solistă de muzică populară de origine vâlceană (născută în satul Casa Veche, comuna Olanu), al cărei debut muzical are loc încă din copilărie.

 Interpreta s-a făcut cunoscută prin trofeele câștigate la două dintre cele mai cunoscute festivaluri de gen din România: Festivalul “Maria Lătărețu” și Festivalul “Cântarea României”.

 În cadrul ultimului concurs de folclor câștigat, Maria Ghinea a fost remarcată de către cunoscutul dirijor și compozitor Constantin Arvinte. Din acel moment, cariera solistei vâlcene începe să prindă contur.

 Astfel, ea se angajează ca solist la orchestra “Izvorașul” din Râmnicu-Vâlcea, unde cântă alături de alte soliste autohtone cunoscute, precum Maria Dragomiroiu sau Felicia Ungureanu. Interpreta a mai colaborat și cu Ansamblul “Călușul” din Scornicești și cu Ansamblul Profesionist “Doina Oltului” din Slatina.

 De-a lungul activității sale artistice, Maria Ghinea înregistrează 8 albume, dintre care: “Mărie, dragă Mărie”, “Două vieți dac-aș trăi”, “Inimă, câte-ai pățit” sau “M-a cuprins un dor de-acasă”.

 Videoclipul “Cu greu viața m-a-ncercat” este una dintre înregistrările cel mai recente ale MarieiGhinea (2016) și se află încărcat pe canalul youtube “Daniel Ijac Official”, inițiat în 2013 și născut din dorința de a promova folclorul românesc autentic.

 

Comenteaza

RSS
Positive SSL