Muzica populara, slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

Maria Dragomiroiu - Nu lăsați pe drum părinții

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Populară
38,506 Vizionari

Publicitate

Descriere

 Maria Dragomiroiu este una dintre cele mai apreciate voci de muzica populară din Oltenia, comparată adesea cu Maria Tănase datorită timbrului vocal.

 Elevă la Liceul “Ion Luca Caragiale”, Maria Dragomiroiu se înscrie la concursul “Floarea din grădină”, unde trece de primele etape eliminatorii cu notă maximă și câștigă locul I.

 Albume ce merită amintite sunt: “Omule, om bun să fii” (1997), “Cântecul și dragostea” (2002), “Viață, viață” (2003), “De la suflet - Cântece de petrecere” (2007) sau “Femeia este trandafir” (2013).

 La numai 17 ani, solista originară din Vâlcea ridica sala în picioare în timp ce interpreta melodia Mariei Tănase - “Mărie, Mărie”.

 Cel care a descoperit-o a fost etnomuzicologul Harry Brauner. El a prezentat-o poetului Adrian Păunescu, de la cenaclul “Flacăra”, și a orientat-o spre Festivalul de folclor “Maria Tănase” din Craiova, unde va câștiga premiul pentru popularitate.

 Apariția în turneele și spectacolele organizate de cenaclul “Flacăra” au făcut-o celebră.

 Melodia “Nu lăsați pe drum părinții” se află încărcată pe canalul youtube “cântec românesc”, inițiat în 2013 și dedicat muzicii populare autohtone. Tot aici, regăsim și alți interpreți cunoscuți de la noi, cum ar fi: Valentin Grigorescu, Elena Jurjescu Todi, Angela Ciochină sau Nicolae Ciubotaru.

 

Comenteaza

RSS
Positive SSL