Muzica populara, slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

Maria Dragomiroiu - Dar-ar naiba-n tine dragoste

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Populară Slagăre Vechi Româneşti
12,418 Vizionari

Publicitate

Descriere

Cântăreața  Maria Dragomiroiu, interpretează melodia “Dar-ar naiba-n tine dragoste” care face parte din genul muzicii de petrecere, cu acorduri întrepătrunse din zona folclorului.
Piesa a fost imprimată pe albumul  “Cine iubește și lasă”, din anul 1997.
Solista este renumită pentru repertoriul ei de muzică populară din zona Vâlcea, în care s-a născut, dar și pentru cântecele de voie bună culese îndeosebi din Oltenia.
În original, melodia “Dar-ar naiba-n tine dragoste” era interpretată în 1977 de regretata Ileana Sărăroriu, însă a fost preluată după mulți ani de Maria Dragomiroiu, cântăreață a cărei voce se ridică la nivelul valoric al predecesoarei sale.

De altfel, Ileana Sărăroiu a interpretat și muzică de petrecere, muzică lăutărească, romanțe și melodii din folclor, cu același talent și cu un succes remarcabil la acea vreme.
Artistele care i-au fost modele în cariera sa de interpretă, Maria Tănase și Maria Lătărețu, sunt considerate două dintre cântărețele de mare valoare din muzica populară românească, dar numai coincidența face ca prenumele lor să fie tot “Maria”.
Unele dintre melodiile Mariei Tănase se regăsesc în albumele Mariei Dragomiroiu (Mărioară de la Gorj,Ciuleandra, Mă dusei să trec la Olt, Cine iubește și lasă, Bun îi vinul ghiurghiuliu, Trenule mașină mică).

Comenteaza

RSS
Positive SSL