Muzica populara, slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

Maria Dragomiroiu - Aşa trec zilele mele

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Populară
21,081 Vizionari

Publicitate

Descriere

Maria Dragomiroiu ne încântă, de această dată, cu o melodie populară pe tema trecerii inexorabile a timpului - "Așa trec zilele mele".  Acest cântec completează palmaresul solistei oltence, pe lângă alte șlagăre cu care și-a obișnuit asculătorii:  ''Cântecul și dragostea'', ''Singur prin străini'',  ''Cine de dragoste zace'', ''Tot femeia e mai tare'', "Tare greu e iubitul'', ''Măicuță, de-ai fi știut".

Stilul specific lirismului folcloric este fixat prin versuri care se regăsesc în multe poezii și cântece de origine populară, de genul: "Bate vântul vârfurile/Și pe mine gândurile."

Refrenul reia ideea trecerii timpului și al regretului după anii tinereții:

"Trece viața,
Trece și mă trec și eu.
După tinerețe-mi pare rău."

Chiar dacă are o carieră de succes de mult timp, Maria Dragomiroiu se arată la fel de emotionată, de fiecare dată când urcă pe scenă, mai ales pentru românii din Diaspora:

''Orice apariție în fața publicului român din Diaspora este emoționantă. Oamenii se regăsesc în cântecele noastre și apreciază mai mult muzica populară de când sunt plecați. Spectacolele noastre sunt ca niște șezători românești, unde ne întâlnim să cântăm, să jucăm, să depănăm amintiri''.

Comenteaza

RSS
Positive SSL