Muzica populara, slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

Maria Cornescu - Te-am iubit cu atâta dor

Featured

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Populară
88,254 Vizionari

Publicitate

Descriere

 Maria Cornescu este una dintre cele mai îndrăgite soliste de muzică populară din Oltenia, alături de alți artiști reprezentativi pentru această zonă folclorică: Marcela Fota, Mihaela Țoncea, Olguța Berbec și Costin Nițu.

 Debuteaza în muzică la numai 18 ani, în cadrul Ansamblului artistic “Nicolae Bălcescu” din Craiova. Datorită vocii sale remarcabile, în 1965, este invitată să înregistreze primele melodii la radio. Ulterior, își va lansa albumele la casa de discuri Electrecord.

 La 27 de ani, devine solistă a Ansamblului “Rapsodia Română” din București. Printre dirijorii alături de care a cântat se numără Victor Predescu, Paraschiv Oprea și Gheorghe Zamfir.

 Maria Cornescu dă dovadă de mare empatie. Își găsește inspirația în relațiile profunde dintre părinți și copii, situații pe care le transpune în versurile cântecelor sale.

 Din discografia extrem de bogată a interpretei merită amintite: “Cum să fac să te-ntâlnesc”, “Mergând aseară pe drum”, “Mă vorbi cu Gheorghe ieri” sau “Mi se pare c-am să mor”.

 Videoclipul melodiei ”Omului de lângă tine”, în interpretarea Mariei Cornescu, se află încărcat pe canalul youtube “rinfinitd”, inițiat în 2008 și dedicat muzicii populare.Comenteaza

RSS
Positive SSL