Muzica populara, slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

Maria Cornescu - De-oi îngenuchea și-oi plânge

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Populară
39,662 Vizionari

Publicitate

Descriere

O artistă consacrată, cu o voce și un joc de scenă inconfundabile, cântăreața Maria Cornescu a abordat numeroase cântece, în toate genurile populare.

Cântecul de față, ”De-oi îngenunchea și-oi plânge” reprezintă un cântec popular în care artista Maria Cornescu interpretează rolul femeii îndrăgostite dezamăgite de atitudinea iubitului care nu i-a împărtășit dragostea. În folclorul românesc, iubirea intensă între o femeie și un bărbat este o prezență constantă în tematica melodiilor și cântecelor populate, o iubire pe care lumea așezată în rostul ei ancestral nu o vede cu ochi buni, mai ales dacă aceasta se termină cu ruperea relației dintre cei doi protagoniști.

Interpreta de muzică populară Maria Cornescu spune că îl blesteamă pe iubitul necredincios să își urmeze calea, să seînsoare cu noua iubită, dar să o iubească în realitate, tot pe ea, cea părăsită, fără însă a mai putea să fie cu ea, fiind condamnat să trăiască lângă cineva pentru care nu simte atât de mult în raport cu fosta iubită. Coloana sonoră este asigurată de instrumente populare tradiționale (în special viorile și țambalul) care sporesc originalitatea interpretării.

Artista populară Maria Cornescu face, prin cântec un blestem-testament pentru iubitul necredincios.
Refrenul melodiei este sugestiv ”neică să nu te aline decât dorul de la mine, neică dragă, neică dragul meu... cât o fi să mai trăiești, pe mine să mă iubești, neică dragă, neică dragul meu”.

Îndrăgita interpretă de muzică populară Maria Cornescu este o artistă completă, care își adaptează vocea și jocul de scenă în funcție de genul muzical interpretat.

Comenteaza

RSS
Positive SSL