Muzica populara, slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

Maria Cornescu - Dacă n-ar fi lumea rea

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Populară
13,271 Vizionari

Publicitate

Descriere

O artistă consacrată, cu o voce și un joc de scenă inconfundabile, îndrăgita interpretă de muzică populară Maria Cornescu a abordat numeroase cântece, în toate genurile populare, de la cântece de veselie, cântece de petrecere, cântece populare cu mesaje amuzante cu mesaj moralizator, la veritabile cântece de învățătură.

Cântecul de față, ”Dacă n-ar fi lumea rea” reprezintă un cântec popular în care artista Maria Cornescu interpretează rolul femeii îndrăgostite care laudă iubirea dar se teme de gura lumii. Femeia îndrăgostită consideră că expresia iubirii adevărate o găsește în ”ochii și gurița” iubitului.

În folclorul românesc, iubirea intensă între o femeie și un bărbat este o prezență constantă în tematica melodiilor și cântecelor populate, o iubire pe care lumea așezatăîn rostul ei ancestral nu o vede cu ochi buni. Bătrânii nu văd cu ochi buni dragostea tinerilor, fiindcă nici ei în tinerețe nu au fost menajați de contemporanii lor. Lupta pentru dragoste este metafora luptei pentru viață, a biruinței asupra greutăților.

Interpreta de muzică populară Maria Cornescu este prezentată în curtea casei, cântând șezând,coloana sonoră fiind asigurată de instrumente populare tradiționale (în special viorile) care sporesc originalitatea interpretării.

Artista populară Maria Cornescu face, prin cântec o trecere în revistă a calităților iubitului, este dispusă să lupte pentru iubirea sa, fiindcă ”guriță ca a a ta, n-are neică nimenea”. Refrenul melodiei este sugestiv ”vinde-mi ochișorii tăi și îți dau cât ceri pe ei, dacă-mi dai și inima eu ți-o plătesc cu dragostea”.

Îndrăgita interpretă de muzică populară Maria Cornescu este o artistă completă, care își adaptează vocea și jocul de scenă în funcție de genul muzical interpretat.

Comenteaza

RSS
Positive SSL