Slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

Margareta Clipa - Mult o plans inima-n mine

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Populară
34,909 Vizionari

Publicitate

Descriere

 Una dintre interpretele de muzică populară din Bucovina este Margareta Clipa, renumită pentru melodiile sale vesele care-i fac pe români să joace cu foc de peste treizeci de ani.

 Ne putem convinge de acest lucru ascultând melodia din videoclip „Mult o plâns inima-n mine“, de pe meleaguri bucovinene, zona de nord a județului Suceava.

  Folcorul este pasiunea sa și în toate melodiile (majoritatea compuse de ea) se simte dragostea cu care cântă.De asemenea, solista își compune și versurile în care exprimă sentimentele și trăirile ei.

 Cântecele difuzate cel mai des la posturile de radio și de televiziune sunt: „Zi-i Vasile, zi-i“, „Doamne-ajută cui iubeşte“ şi „Şi-ar mai be, Gheorghe-ar mai be“.

 Margareta Clipa este de părere că vocea unui solist este de fapt un dar dumnezeiesc.Ea a fost remarcată de învățătoarea sa din clasele primare care a îndemnat-o să cânte și astfel a început să urce pe scenă la serbări și la festivități.

 Anii au trecut, iar acum când este o artistă binecunoscută în România dar și în alte țări, Margareta Clipa continuă să păstreze tradițiile folclorice în cântece sale, să promoveze obiceiurile și să laude frumusețile acestui colț de rai, numit Bucovina.
Comenteaza

RSS
Positive SSL