Muzica populara, slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

Marcela Fota - Inimioara mea cu dor

Featured

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Populară
6,266 Vizionari

Publicitate

Descriere

Artista populară Marcela Fota este cunoscută pentru faptul că a abordat toate genurile populare, cântece de veselie, cântece de petrecere, cântece populare cu mesaje amuzante cu mesaj moralizator, la veritabile cântece de învățătură.

Cântecul de față, ”Inimioara mea cu dor” reprezintă un cântec popular în care artista Marcela Fota interpretează rolul femeii îndrăgostite care laudă iubirea dar se teme să nu se lase acaparată de aceasta.

În folclorul românesc, iubirea intensă este o prezență constantă în tematica melodiilor populare, artista reproșându-i inimii să nu o acapareze cu totul purtând-o pe cărările iubirii:
”inimioara mea cu dor hai să facem legământ că n-ai să mă lași să mor cât o fi drag pe pământ”.

Interpreta de muzică populară Marcela Fota este prezentată în natură, cântând șezând,coloana sonoră fiind asigurată de instrumente populare tradiționale (în special viorile) care sporesc originalitatea interpretării, realizatorii inistând pe figura artistei, care arată intensitatea sentimentelor transmise prin cântec.

Artista populară Marcela Fota face, prin cântec o trecere în revistă a calităților iubirii, este dispusă să lupte pentru iubirea sa, nelăsând inima să irosească dragostea, dorind să o transpună în realitatea vieții de zi cu zi, fiindcă ” (inimoară) mereu m-ai stors de putere, ai făcut numai ce-ai vrut, de te rupi inimă-n două și tot nu-ți dau crezământ”.

Îndrăgita interpretă de muzică populară Marcela Fota este o artistă completă, care își adaptează vocea și jocul de scenă în funcție de genul muzical interpretat.

Comenteaza

RSS
Positive SSL