Muzica populara, slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

Marcela Fota - Am un vecin tinerel

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Populară
3,664 Vizionari

Publicitate

Descriere

Cântecul de față, ”Am un vecin tinerel” interpretat de artista consacrată Marcela Fota cu o voce, un joc de scenă deosebite, e un cântec în care aceasta interpretează rolul femeii îndrăgostite de vecinul tinerel. Cântecul se încadrează în categoria cântecelor de voie bună, care transmit mesaje hazlii. ”Vecine privește-mă și în gând iubește-mă să nu sufli-o vorbă-n lume că lumea e rea și spune” caracterizează discreția specifică țăranului român. Vecinul ascultă mesajul, venind tiptil pentru a rspecta dorința iubitei. Cântecul tratează motivul dragostei împărtășite, trăite în discreție, departe de gura satului.

Cântăreața de muzică populară Marcela Fota face un joc de scenă excepțional. Videoclipul de față este realizat într-o manieră deosebită, artista Marcela Fota este prezentată în curtea tradițională, vocea fiind sincronizată cu imaginea și interpretarea orchestrei. Imaginea videoclipului este completată de jocul de scenă al bărbatului care îl interpretează pe vecinul tinerel.

Refrenul melodiei de față este sugestiv, iar din mimica și mișcările personajelor, limbajul corporal nonverbal și paraverbal, rezultă că dragostea lor este un sentiment împărtășit reciproc. Cântecul poate fi ascultat la o petrecere, fie ea în aer liber, fie la o masă cu prietenii,pentru că melodia se simte, se trăiește.

Artista Marcela Fota este o artistă completă, care își adaptează vocea, jocul de scenă în funcție de genul muzical interpretat. Ea face parte din tânăra generație de interpreți, arătând că nu este cu nimic mai prejos decât artiștii din generațiile deja consacrate. Folclorul românesc a dovedit de multe ori că se poate redefini, se poate reinventa, surprinzând publicul.

Comenteaza

RSS
Positive SSL