Slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

Rețetă culinară: Mâncare de mazăre cu pui

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Retete Video
1,081 Vizionari

Publicitate

Descriere

O rețetă delicioasă și ușor de făcut.
Ingrediente: 1Kg de mazăre, rădăcină de țelină, 1 morcov, rădăcină de pătrunjel, o ceapă mare, un ardei gras, o legătură de mărar, 200g de roșii descojite și tăiate cubulețe, o foaie de dafin, sare, piper și un piept de pui, tăiat în bucățele.
Mod de preparare:
- Pentru început, tăiem legumele în bucăți mai mici și le băgăm într-un robot de bucătărie, pentru mărunțit.
- Punem, pe foc, într-o cratiță cu puțin ulei, legumele mărunțite și le lăsăm să se călească, amestecând periodic - presărăm puțină sare peste legume pentru că va scoate apa din ele și nu se vor arde.

Publicitate

- Când legumele s-au înmuiat, adăugăm mazărea, apoi punem apă, cât să o acopere, și foaia de dafin. Acoperim cu un capac și lăsăm să fiarbă, amestecând din când în când în ea.
- Separat, într-o tigaie, prăjim ușor bucățile de piept de pui, condimentate cu sare și piper, iar când acestea capătă puțină culoare, le scoatem pe un platou - carnea se poate și fierbe, dar prăjită dă un gust mai bun mâncării.
- Odată fiartă și mazărea, adăugăm roșiile și lăsăm șă fiarbă și ele cu restul mâncării.
- Când mâncarea este aproape gata, condimentăm cu sare și piper și adăugăm carnea prăjită. Se mai lasă la fiert aproximativ 10 minute.
- La sfârșit, scoatem foaia de dafin și adăugăm mărarul tocat mărunt.
Mâncarea de mazăre este gata.
Poftă bună!

Comenteaza

Publicitate

RSS
Positive SSL