Muzica populara, slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

Mădălina Manole şi Maria Dragomiroiu

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Populară
45,755 Vizionari

Publicitate

Descriere

Regretata cântăreață de muzică ușoară, Mădălina Manole a cântat la diferite emisiuni de televiziune alături de renumita solistă de folclor, Maria Dragomiroiu.
În videoclipul dintr-o emisiunea realizată cu ani în urmă la TVR 1, cele două interprete se sincronizează ireproșabil iar vocile lor se armonizează perfect într-un potpuriu de muzică populară.
Cântecele interpretate sunt din repertoriul diversificat al Mariei Dragomiroiu (baladă, doină, sârbă), iar Mădădlina Manole cântă cu mare dezinvoltură chiar dacă este vorba despre melodii din folclorul românesc.
Aceste soliste din generații diferite au format un duet reușit și au atras simpatia publicului prin colajele de melodii populare.

Anterior acestei apariții alături de Maria Dragomiroiu, Mădălina a lansat în anul 1997 albumul intitulat “Lina,lina Mădălina”.S-a reamarcat prin faptul că a fost prima solistă de muzică pop care a interpretat muzică populară autentică lansate în trecut de cântărețe de mare valoare: Maria Tănase, Maria Lătărețu,Ileana Sărăroiu, Mioara Velicu.
În anul 2000 a câștigat premiul pentru cea mai buna interpretă a muzicii pop și pentru cea mai bună voce feminină a anului la Gala Premiile Radio România, respectiv la Premiile Industriei Muzicale din România.
Alte albume reprezentative din cariera sa sunt:"Ei, si ce?" (1993), "Traiesc pentru tine" (1996), "Cântă cu mine" (1998), "Dulce de tot" (2000).

Comenteaza

RSS
Positive SSL