Muzica populara, slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

Mădălina Manole şi Cătălin Crişan - Ne cheamă marea

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Slagăre Vechi Româneşti
21,664 Vizionari

Publicitate

Descriere

 Cătălin Crișan și Mădălina Manole reprezintă două dintre numele cele mai importante din muzica ușoară românească, alături de alți artiști cunoscuți, cum ar fi: Monica Anghel, Laura Stoica, Gheorghe Gheorghiu, Loredana Groza, Narcisa Suciu sau Nicu Alifantis.

 Cătălin Crișan (născut în București) studiază pianul (Școala de Muzică din București), iar apoi urmează cursurile Școlii Populare de artă din București (clasa Mihaelei Runceanu). De asemenea, el își conturează formația artistică și prin dimensiunea teatrală (este absolvent al Facultătii de teatru, Universitatea "Maiorescu").

 Debutul său muzical are loc, în 1987, în cadrul Festivalului de muzică ușoarăde la Mamaia, unde se clasifică pe locul I, la secțiunea interpretare, cu melodia "Vorbește marea".

 Mădălina Manole (originară din Valenii de Munte, Prahova) rămâne, și ea, în memoria publicului (din păcate, ne părăsește în 2010, la doar 43 de ani), prin amprenta puternică pe care a lăsat-o asupra muzicii românești (a fost solistă, compozitoare și instrumentistă).

 Dintre cele mai îndrăgite creații interpretate de către cea care a fost supranumită "fata cu părul de foc", amintim câteva: "Ei, și ce?", "Vreau să te uit", "Suflet gol", "Nici nu mai cred că te-am iubit", "Da, te iubesc" sau hitul "Fată dragă".

 Melodia de mai sus - "Ne cheamă marea"- realizată în colaborare Cătălin Crișan - Mădălina Manole - rămâne una dintre capodoperele muzicii ușoare românești, în care tematica principală se organizează in jurul "mării", ca element poetic de o imensă bogăție semantică (care trimite, deopotrivă, la ideile de: iubire, moarte, viață).

Comenteaza

RSS
Positive SSL