Muzica populara, slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

Mădălina Manole - Marea, cât dragostea noastră

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Slagăre Vechi Româneşti
6,127 Vizionari

Publicitate

Descriere

 O solistă cu o voce gravă, aparte. O cântăreață care s-a stins din viață la numai 43 de ani, lăsând un gol în muzica ușoară românească. 

 Mădălina Manole a fost controlor de trafic aerian la Aeroportul Internațional Otopeni, apoi a urmat cursurile Școlii Populare de Artă din București, unde i-a avut ca profesori pe Mihaela Runceanu și pe Ionel Tudor.

 Primele sale melodii  au fost scrise de compozitorul Șerban Georgescu și au fost primite cu mare entuziasm de către public. În urma colaborării, cei doi au decis să se căsătorească. 

 Una dintre piesele sale cele mai apreciate este „Marea, cât dragostea noastră”.

 În anul 1991, Mădălina Manole lansează albumul care o va consacra: “Fată dragă”. Acest cântec i-a adus ulterior premiul pentru “cel mai bun album al anului” și a rămas printre preferințele publicului de vârsta a doua și a treia.

După ce a divorțat de Șerban Georgescu, Mădălina Manole s-a căsătorit cu instrumentistul Petru Mircea, alături de care a cântat câțiva ani. Treptat, în viața artistei au apărut nemulțumirile și neînțelegerile.

Deprimată și dezamăgită, cu o noapte înainte de a împlini 43 de ani, Mădălina Manole a luat o supradoză de somnifere care i-a fost fatală.

Comenteaza

RSS
Positive SSL