Slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

Olguța Berbec - Mă-ntreabă frunza de tei

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Populară
82,984 Vizionari

Publicitate

Descriere

 Olguța Berbec este una dintre cele mai îndrăgite soliste de muzică populară din tânăra generație, reprezentative pentru zona Banat - Oltenia (originară fiind din Mehedinți). Își face debutul în muzică în anul 2000, în cadrul grupului folcloric “Liliacul” din Baia de Aramă, sub îndrumarea Elenei Mimiș-Trancă. Aici, se remarcă alături de copiii din Mehedinți în concertele de sărbători.

 În 2008, obține o diplomă în etnografie și folclor la Universitatea “Spiru Haret” din București, iar, doi ani mai târziu, își începe cariera în televiziune ca moderatoare a emisiunii “Folclor, folclor” de la Antena 1.

 Printre albumele de succes înregistrate de tânăra solistă mehedințeană se numără: “Floare pe munte crescui” (album de debut - 2007), “Florile de mac poartă noroc” (2009) și “De la Gorj la Mehedinți” (2012).

 Videoclipul melodiei “Mă-ntreabă frunza de tei” se află încărcat pe canalul youtube “GS Music Official Muzica ta e la noi!”, inițiat în 2013. Tot aici este pagina oficială a casei de discuri cu același nume care își propune să promoveze muzica populară de calitate din Oltenia.

 Pe acest canal puteți asculta și alți artiști consacrați din aceeași zonă folclorică: Sanda Argint, Camelia Balmău, Cristian Bănățeanu, Valentin Sanfira sau Roberta Crintea.

Comenteaza

RSS
Positive SSL