Muzica populara, slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

Luminiţa Dobrescu - Of, inimioară

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Slagăre Vechi Româneşti
2,801 Vizionari

Publicitate

Descriere

 Cântecul Of, inimioară, cu versurile lui Harry Negrin și muzica de Edmond Deda, a făcut din Luminița Dobrescu prima câștigătoare de origine română a festivalului internațional Cerbul de Aur în anul 1969.
   Festivalul Cerbul de Aur, a devenit tradiție și a avut un succes răsunător atât în țară cât și peste hotare datorită faptului că au participat de-a lungul timpului staruri internaționale precum Julio Iglesias,  Diana Rossi, Patricia Kass,  Christina Aguilera și mulți alții.
   Întrerupt de mai multe ori din cauza lipsei de fonduri, festivalul s-a desfășurat pentru ultima dată în 2009, fiind difuzat de Televiziunea Română.


   Deja de la a doua ediție a acestui concurs-fenomen România a avut prima câștigătoare, Luminița Dobrescu, o tânără din București, care, multă vreme a vrut să studieze medicina, fiind admisă,  însă,  mai târziu, la Conservatorul Ciprian Porumbescu.
   În ciuda vârstei, Luminița era prezentă constant în emisiunile de la TVR, a reprezentat țara în cadrul mai multor festivaluri internaționale, a avut turnee în străinătate și a jucat în musicalul lui Jean Georgescu Pantoful Cenușăresei.
   Având în vedere că este o figură reprezentativă a muzicii și culturii românești,  TVR a produs chiar și un film documentar despre ea, intitulat Drumul Unui Cerb de Aur.

Comenteaza

RSS
Positive SSL