Muzica populara, slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

Luigi Ionescu - Lalele

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Slagăre Vechi Româneşti
1,370 Vizionari

Publicitate

Descriere

 Cântărețul Luigi Ionescu, devenit celebru în muzica ușoară românească a anilor ‘70 cu piesa “Lalele”, s-a născut la 2 aprilie 1927 în localitatea Pâncești, județul Bacău, și a decedat la 4 octombrie 1994.

 Pasiunea lui Luigi Ionescu pentru muzică se face simțită încă din adolescență, când acesta începe să interpreteze melodii de muzică ușoară. Începând cu anul 1946, participă la concursurile de muzică pentru tineret. Este remarcat de marii compozitori ai vremii, alături de care va colabora de-a lungul vieții: Ion VasilescuElly Roman, Henry Mălineanu.

 Întâlnirea cu apreciatul compozitor și dirijor Gelu Solomonescu îi va schimba viața, fiind cel care îl va îndruma să urmeze o carieră artistică la Teatrul de Revistă "Constantin Tănase" din București.

 În anul 1951, Luigi Ionescu susține, la acest teatru, o audiție pe care o va câștiga. Își va desfășura aici întreaga carieră artistică, până în 1987, când se va retrage de pe scenă. 

 Numele lui rămâne legat de o serie de șlagăre românești sau internaționale reinterpretate, precum "Marina, Marina" (interpretată în original de Rocco Granata). Piesa cea mai apreciată a carierei sale este marele hit "Lalele", melodie compusă de Temistocle Popa pe ritmuri de twist și cha-cha-cha. În anul 2001, grupul Suprem a lansat o versiune adaptată a acestei melodii (remix DJ Phantom), în care putem auzi fragmente din înregistrarea originală cu vocea remarcabilă a lui Luigi Ionescu.

 

Comenteaza

RSS
Positive SSL