Muzica populara - e-neatza.ro

Ludwig van Beethoven - Für Elise (Piano version)

Featured

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Simfonică
3,076 Vizionari

Publicitate

Descriere

 Compozitorul german Ludwig Van Beethoven s-a născut la 17 decembrie 1770 la Bonn și a decedat la 26 martie 1827 la Viena. Primul profesor de muzică al lui Beethoven a fost tatăl său. Se pare că Johann van Beethoven a fost un instructor dur şi că micul Beethoven ,,trebuia să stea în faţa clapelor, având deseori lacrimi în ochi“

 În anul 1810, Beethoven a trăit din plin gloria personală după ce a compus melodia “Fur Elise”. Elise este un personaj feminin cu o identitate misterioasă despre care nu se știe dacă a existat cu adevărat.

 Unii cercetători spun ca numele Elise desemna în epoca lui Beethoven o muză, iar alții spun că ar putea fi vorba despre Bettina Brentano von Arnim, o femeie pe care Beethoven o numește într-o scrisoare “iubirea mea eterna”. Titlul piesei ar putea fi tradus: “Pentru dragostea mea”.

 În anul 2009, muzicologul Klaus Martin Kopitz, un cercetator renumit al operei lui Ludwig Van Beethoven, a lansat ipoteza că „Fur Elise” este titlul inspirat de Elisabeth Rockel, o vestita cântareață de opera din Viena.

  “Fur Elise” rămâne o compoziție celebră, comparabilă cu “Simfonia a cincea”. Interpretarea piesei la pian necesită mult studiu și un bun control emoțional.Comenteaza

RSS
Positive SSL