Muzica populara, slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

Lucian Dragan - La multi ani, Vasile!

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Populară
161 Vizionari

Publicitate

Descriere

Un artist consacrat, cu o voce și un joc de scenă inconfundabile, îndrăgitul interpret de muzică populară Lucian Drăgan a abordat numeroase cântece, însă cele mai multe sunt cântece de petrecere.

Cântecul de față, ”La mulți ani Vasile!” reprezintă un cântec de petrecere,care începe cu un mesaj mobilizator: ”Prima zi din calendar e sărbătoare, cinstim pe Sfântul Vasile”.

Realizatorii videoclipului au ales un cadru specific, un interior de cârciumă, unde prietenii petrec la masă cu decor specific. Există o sincronizare între sunet, imagine și interpretarea artistului Lucian Drăgan. Coloana sonoră este asigurată de orgă și saxofon.

Ilustrarea veseliei este realizată prin succedarea planurilor: cinstirea paharelor în cârciumă și jocul dansatorilor în exterior.

Interpretul de muzică populară Lucian Drăgan este prezentat atât jucând în curte, în mijlocul orchestrei, cât și la masă, în cârciumă, petrecând cu prietenii: ”La mulți ani, mulți ani Vasile, să te țină Dumnezeu, că tot anul ne petrecem de ziua numelui tău”.

Artistul popular Lucian Drăgan face, prin cântec un portret al prietenului ”Văsălie”, arătând că sentimentele de prietenie sunt reciproce șiprofund reale (”prietenia la nevoie se cunoaște”), că Vasile este un om respectat în comunitatea în care trăiește: ”Ne cunoaștem de mulți ani și ne ajutăm, vin la el, vine la mine, si ai mei totți îl iubesc și îl respectă pe pretinul Văsălie”. Sfântul Vasile este un sfânt fondator al calendarului ortodox, al moralei creștine, de aceea, prin numele sfânt primit prin Taina Botezului, purtătorul acestui nume trebuie să fie un om exemplar în comunitate.

Interpretul de muzică populară Lucian Drăgan este un artist complet, care își adaptează vocea și jocul de scenă în funcție de genul muzical interpretat.

Comenteaza

RSS
Positive SSL