Muzica populara, slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

Loredana Groza - Bună seara, iubito

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Slagăre Vechi Româneşti
2,483 Vizionari

Publicitate

Descriere

Piesa "Bună seara, iubito" reprezinta  debutul  marii cântăreţe Loredana  Groza. Este o piesa cu 80.963 de vizionări pe canalul de youtube.

Melodia va rămâne în topul sufletelor ascultătorilor ,indiferent de trecerea ireversibilă a timpului.

Piesa „Bună seara, iubito!”, cântată în duet cu Ion Caramitru,  are un succes cu mult peste așteptări și este considerat cel mai celebru șlagăr al Loredanei. Piesa a fost interzisă șase luni, din cauza versurilor șocante, puternice, prea directe pentru acele vremuri. „Cei de la Electrecord și Radio nu au vrut să imprime și să difuzeze discul în forma propusă de mine și mi-au cerut să schimb textul. Nu am fost de acord și le-am zis că mai bine țin piesele în sertar decât să le modific. Toate melodiile de pe acel disc erau pe versurile lui Lucian Avramescu, pe care îl admir și îl respect foarte mult”, povestește Enescu.

 Poetul, care pe atunci lucra la „Scânteia tineretului”, a stârnit un mic iureș și piesa a început să fie difuzată la radio, dar numai după 12:00 noaptea. Doar pentru o scurtă vreme, deoarece a fost iarăși interzisă. În acest timp, Loredana mergea în concerte prin toată țara și cânta „Bună seara, iubito”, alături de celelalte cinci piese semnate de Adrian Enescu. "Așa a devenit cunoscută: nu prin radio, nu prin televiziune, nu prin disc. Abia în 1988, după ce cântecul devenise celebru în sălile de spectacole, mi-au dat voie să imprim vinilul. S-a vândut într-un tiraj demențial pentru acele timpuri.

La televiziune a apărut abia la sfârșitul lui ’88", spune compozitorul. Bună seara, iubito a avut parte și de recunoaștere internațională. Asociația Posturilor de Radio din Europa, cu sediul în Olanda, l-a premiat pe Adrian Enescu pentru "Bună seara, iubito" – "Cântecul inovativ al anilor ’80-’90", în 2001. „Bună seara, iubito” a făcut mari furori și încă mai face, dar nu sunt un om care să trăiască din amintiri", spune Adrian Enescu.

Cântăreaţa se mândreşte cu un palmares de concerte live: peste 2000 in străinatate, în tări ca: Germania, Israel, SUA, Canada, Coreea de Nord, Bulgaria, Polonia, Rusia, Marea Britanie, Italia, Franta, Turcia, Austria, Belgia, Mexic, Singapore, Grecia, Finlanda.

Lori combina această muzică cu tonuri moderne şi electrice, într-un etno fusion în care dilueaza jazz, pop, rock, punk, funk, hip-hop într-un nou sound integral, ca un fel de radio magic care sincronizeaza mai multe   voci cu instrumente din trecut si  viitor, si  pune în valoare o  colecţie de melodii extraordinare.

Loredana Groza Boncea s-a nascut la  10 iunie 1970 la Oneștijudețul Bacău si  este o cântăreață de muzică ușoară din România, actrițăcompozitoare, prezentatoare TVautordansator, antrenoare în show-ul muzical Vocea României, precum și imaginea unor produse cosmetice.

Și-a început cariera la Onești. Albumul său de debut Bună seara, iubito, a fost lansat în 1988, piesa cu același nume fiind una din cele mai cunoscute piese ale ei.

În 2002, inspirată de succesul albumului Agurida, Loredana decide să reinterpreteze melodii din perioada interbelică, care fac parte din albumul live Zaraza–vânzătoarea de plăceri lansat în decembrie 2002.

La 16 ani, în 1986, participă pentru prima oară la Festivalul de Muzică Ușoară de la Mamaia (27 - 31 august), unde câștigă „Marele Premiu", fiind atunci cea mai tânără participantă și câștigătoare din istoria Festivalului.

 

Comenteaza

RSS
Positive SSL