Muzica populara, slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

Liviu Vasilică – Vine trenul greu la deal

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Populară
15,230 Vizionari

Publicitate

Descriere

 Deși Liviu Vasilică nu mai este printre noi, cântecele legendarului interpret de muzică populară se dovedesc a fi nemuritoare. Cel mai îndrăgit cântăreț de muzica populară pe care l-a dat Teleormanul este de profesie medic pediatru, însă și-a început activitatea muzicală încă din anii studenției.  Astăzi, în județul natal are propria statuie, situată în fața Palatului Administrativ din Alexandria. Este un simbol al Teleormanului cu care ne putem mândri oriunde în lume.

  Deși provenea dintr-o familie înstărită în care tatăl său era director de școală și mama profesoară, lui Liviu Vasilică îi plăcea să ducă vitele la păscut sau să meargă la pescuit cu copiii din sat. O admira enorm pe celebra și regretata Maria Tănase.

Încă de la 4 ani, participa la horele din sat și învăța repede pașii. Apoi, datorită talentului său, a condus formația de dans a școlii tatălui sau. A lăsat moștenire o colecție impresionantă de peste 60 de modele de costume populare și peste 50 de melodii specifice zonei în care s-a născut. Cântecul cu care artistul pare că și-a prevestit sfârșitul se numește “Aș muri, dar nu acuma”. Ultimele versuri: „Aş muri, da’ nu acuma, la toamnă când o da brumă și când face vinul spumă” prevestesc moartea lui Liviu Vasilică din luna octombrie a anului 2004. Va rămâne întotdeauna în sufletele celor ce l-au apreciat ca artist, dar și ca medic.

Comenteaza

RSS
Positive SSL