Muzica populara, slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

Lena Miclaus si Ghita Munteanu - Ceteras

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Populară
1,843 Vizionari

Publicitate

Descriere

Îndrăgiții artiști Lena Muntean și Ghiță Munteanu sunt răsfățați ai publicului care adoră genul muzical etno-pop. Acest gen muzical își trage seva din folclorul popular, fiind o ramură care arată că folclorul este un gen muzical viu, care evolează și care se adaptează.

Melodia ”Ceteraș” ilustrează perfect acest gen muzical. Melodia, prin versuri, coloană sonoră este ideală pentru a fi ascultată la o petrecere, atât la masă, cât și la dans. Realizatorii videoclipului au ales o ambianță plăcută, la umbra unei mari salcii plângătoare iar ca instrumente au fost alese acordeonul și vioara, fiindcă denumirea populară a viorii este ”cetera”, iar artistul care cântă la acest instrument este ”ceterașul”.

Atât grupul de dansatori cât și cântăreții au un joc de scenă vioi, care invită ascultătorii la joc și voie bună. În melodie, apar o serie de motive specifice acestui gen muzical: lauda nevestei care joacă foarte bine, faptul că dansatorul poate bea un pahar de vin în timp ce dansează, focul melodiei care este tot una cu focul pasiunii pentru dans, cele trei zile de petrecere specifice cadrului popular românesc încă din vremea basmelor: ”au mâncat, au băut și s-au veselit trei zile și trei nopți”.

Duetul îndrăgiților artiști Lena Muntean și Ghiță Muntean creează o atmosferă unică de bună dispoziție și antren, ceea ce îi face să devină o opțiune perfectă pentru a fi ascultați la petreceri private, concerte, evenimente sau orice alte ocazii în care lumea dorește să se simtă bine. Astfel, reușind să inducă veselia, melodia de față își atinge scopul propus.

Comenteaza

RSS
Positive SSL