Muzica populara, slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

Lavinia Maria Chifor - La tine vin, Măicuță

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Populară
24,089 Vizionari

Publicitate

Descriere

 O mândră reprezentantă a folclorului bihorean este Lavinia Maria Chifor, componentă a Ansamblului Folcloric “Aușana”, condus de profesorul Silviu Botiș.

 Cântăreața s-a născut pe 16 iulie 1995, locuiește în comuna Nojorid și a absolvit Liceul de Artă din Oradea, secția canto popular. A început să cânte în anul 2008, sub îndrumarea profesoarei Aurica Bonțu. La începutul carierei, a participat la spectacole cu colinde de iarnă susținute de elevi.

  Cu vocea sa deosebită, artista se adaptează cu ușurință atât melodiilor sobre, cât și celor de joc și veselie.

 În acest videoclip, Lavinia Maria Chifor interpretează piesa “La tine vin, Măicuță”, o cântare închinată Sfintei Fecioare Maria.

 Cu ajutorul profesorului Silviu Botiș, solista și-a promovat imaginea în cadrul unor emisiuni de televiziune din Vadu Crișului, apoi a participat la diferite spectacole cu Ansamblu Folcloric “Aușana”, în diferite localități din zona Ardealului.

  A câștigat multe premii la festivalurile și concursurile organizate în Oradea, printre care și Marele Premiu la Festivalul “Mândru-i cântecu-n Bihor”, ediția a-XXXIV-a.

 Colegii săi din cadrul ansamblului sunt, de asemenea, tineri care duc mai departe tradiția muzicii populare de pe aceste meleaguri.

Comenteaza

RSS
Positive SSL