Slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

Laviani Goste - Inimioară cu dor mult

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Populară
448 Vizionari

Publicitate

Descriere

 Interpreta de muzică populară,Lavinia Goste s-a născut la 22 iunie 1984, in Satu-Mare.

 A fost atrasă de folclor și i-a plăcut să cânte încă din copilărie.A absolvit Liceul de Artă "Aurel Popp" la secțiunea canto clasic apoi și-a conti uat studiile la  Academia de muzica „Gheorghe Dima“ din Cluj-Napoca devenind absolventă în anul 2007.

 Lavinia Goste se inspiră din floclorul autentic zonal, culege cântece din bătrâni pentru a păstra tradiția și specificul melodiilor sătmărene.

 Solista a câștigat Premiului I  la festivalul „Vară, vară, primăvară“ din Sibiu dar și Marele Premiu al Festivalului „Maria Lătărețu“ de la Târgu-Jiu.

Publicitate

 Alături de ea este violonistul Marius Zorilă care a însoțit-o la multe dintre spectacolele susținute în țară și peste hotare.

 Solista a colaborat cu Orchestra ”Lăutarii din Chișinău”- dirijor Nicolae Botgros, cu Orchestra “Dor Transilvan”- dirijor Ovidiu Barteș, cu Orchestra Junii Sibiului, dar și cu Orchestra “Ciocârlia” a Ministerului de Interne- dirijor Marian Alexandru.

 Primul ei album a fost lansat în iunie 2009 și se intitulează “Bine-mi pare că-s codreancă”, dar melodia de mare succes cu care a devenit binecunoscută de trei ani  este “Inimioară cu dor mult”.

  Un cântec care spune totul despre efectele plăcute dar și chinuitoare ale dragostei atunci când ajunge în sufletele noastre.

Comenteaza

Publicitate

RSS
Positive SSL