Slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

Laurenţiu Dimache - La o margine de drum

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Lăutărească
27,730 Vizionari

Publicitate

Descriere

 Videoclipul de mai sus constă într-o compilație, care conține două melodii - "La o margine de drum" și "Mama mea" - în interpretarea unui solist (al cărui nume lipsește din descriere) de muzică lăutărească și manele.

 Compilația amintită este realizată de către LaurentiuDimache și apare pe canalul său de youtube (care îi poartă numele), alături de alte creații video personale, cum ar fi: "Mă feresc până mor", "Amor, amor" sau "Spune, spune, moș bătrân".

 Cele două melodii sunt preluate din repertoriul mai vechi al folclorului românesc autentic, ele regăsindu-se în discografia unor artiști de renume, din România sau din Republica Moldova: Nicolae Sulac, Ion Dolănescu, Ionuț Dolănescu sau Emilia Ghinescu.

 Se pare că varianta originală a cântecului "La o margine de drum" a fost cântată, pentru prima oară, de către maestrul din Republica Moldova, NicolaeSulac.

 Acesta din urmă este recunoscut, la nivel național și internațional, pentru interpretările sale inegalabile, ale unor melodii reprezentative pentru folclorul românesc, cum ar fi: "Miorița", "Doina de jale" sau "În pădurea de la Prut".

 Atât primul cântec ("La o margine de drum"), cât și cel de-al doilea ("Mama mea") își organizează tematica în jurul sentimentului de prețuire pe care suntem datori să-l avem față de părinții noștri, indiferent dacă aceștia se mai află sau nu printre noi.

Comenteaza

RSS
Positive SSL