Muzica populara, slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

Laura Stoica - Focul

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Dance Slagăre Vechi Româneşti
15,185 Vizionari

Publicitate

Descriere

Regretata Laura Stoica (pe numele real Adriana Laurenția Stoica) a fost considerată după 1989, solista din România cu cea mai bună voce capabilă să interpreteze muzică rock.
Două dintre melodiile sale au fost considerate definitorii în cariera muzicală: "Un actor grăbit" și "Focul".
În cadrul Festivalului "Cerbul de Aur" de la Brașov ediția 1992 a câștigat premiul I pentru debut discografic și premiul al III-lea pentru interpretarea melodiei „Focul”.
A mai obținut premiul al II-lea la secțiunea discografie cu albumul "Nicio stea" în 1997.

În activitatea sa a fost răsplătită cu alte numeroase premii pentru talentul interpretativ.În anul 1990, a primit Premiul I la secțiunea Creație pentru piesa "Călători în pustiu" (muzica Andrei Kerestely) în cadrul Festivalului București dar și Premiul pentru cel mai bun debut muzical al anului, acordat de Radiodifuziunea Română.
 În 1991, revista POP, ROCK & SHOW o desemnează Cea mai bună voce pop feminină a anului; în 1992, a obținut Premiul II la Interpretare soliști ("Un actor grăbit", "Focul") în cadrul International Pop Festival din Austria.
În anul 2005 și-a înființat propria formație, Laura Stoica Band, care era compusă din: Laura Stoica- voce, compozitie, textier
Adrian Visteanu- chitară, compozitie, backing-vocal
Emanuel Gheorghe Fisa- clape, compozitie, orchestrație, backing-vocal, Victor Miclăus- bass, backing-vocal, Cristian Mărgescu- tobe, backing-vocal și Laura Luchian- backing-vocal.
Din păcate, Laura Stoica a decedat la 9 martie 2006 împreună cu logodnicul ei, Cristian Mărgescu, într-un tragic accident rutier.

Comenteaza

RSS
Positive SSL