Muzica populara - e-neatza.ro

La mulţi ani, Andrei!

Featured

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Diverse
2,319 Vizionari

Publicitate

Descriere

 Luna decembrie nu poate începe fără sărbătoarea Sf. Andrei, implicit a persoanelor ce poartă cu mândrie numele Sfântului.

 Sf. Andrei este sărbătorit în fiecare an pe data de 30 noiembrie. Înainte de a deveni ucenic al lui Hristos, Sfântul Apostol Andrei a fost ucenic al Sfântului Ioan Botezătorul. Sf. Andrei a fost primul propovăduitor al Evangheliei la geto-daci. Acesta a murit ca martir la Patras. Tradiţia crucii în formă de X datează din secolul al XIV-lea.

 Despre Sf. Andrei se crede că a locuit într-o peşteră din apropierea oraşului Constanţa. Acolo se afla un pat sculptat în piatră, unde se spune că se odihnea. Locul a fost sfinţit în anul 1944 şi a fost construită o biserică în locul acestuia.

 Din păcate nu a rezistat, fiindcă trupele ruseşti au distrus-o. În anul 1990 a fost refăcută, astăzi rugându-se în ea mii de credincioşi din toată România. Sărbătoarea a fost marcată cu o cruce roşie în calendarul bisericesc, iar Sf. Andrei a fost proclamat “Ocrotitorul României” în anul 1997, ziua de 30 noiembrie fiind declarată sărbătoare bisericească naţională.

 La mulţi ani tuturor oamenilor ce poartă acest nume de sfânt! Purtaţi-l întotdeauna cu sufletul plin de mândrie, dragoste, credinţă, iar Sfântul Andrei vă va călăuzi şi va avea grijă ca toate dorinţele să vă fie îndeplinite!

Comenteaza

RSS
Positive SSL