Muzica populara, slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

La mulţi ani, Andreea!

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Diverse
2,315 Vizionari

Publicitate

Descriere

 Sfârşitul lunii noiembrie vine la pachet cu sărbătoarea Sfântului Andrei, o sărbătoare foarte importantă, marcată cu o cruce roşie în calendarul bisericesc.

 Sfântul Andrei este prăznuit în fiecare an pe data de 30 noiembrie. El este cel care a adus creştinismul pe meleagurile noastre şi a fost proclamat “Ocrotitorul României”. Numele său este adesea asociat cu tradiţii înspăimântătoare, respectate cu stricteţe mai ales în zonele rurale. Se spune că a călăuzit lupii prin ţinuturile Dobrogei. Lupii sunt consideraţi simbolul civilizaţiei dacice.

 Noaptea Sfântului Andrei este privită de unii ca adevăratul Halloween românesc şi mai poartă numele de “Noaptea Strigoilor”. Conform tradiţiei, usturoiul ar fi cel mai puternic aliat al oamenilor în lupta cu spiritele rele. Aceştia îşi ung tocurile uşilor, geamurile, mănâncă usturoi, acoperă hornul casei şi alte locuri pe unde ar putea intra “inamicii”.

 De asemenea, se mai spune că dacă vasele şi cănile vor fi întoarse cu faţa în jos, spiritele nu vor putea pătrunde. Fetele singure îşi pun în noaptea Sfântului Apostol Andrei busuioc sub pernă pentru a-şi visa alesul. Grâul este pus la încolţit pentru a afla cum va fi recolta în anul următor, dar şi prosperitatea casei şi familiei. Dacă cerul va fi senin în noaptea Sfântului Andrei, oamenii vor avea parte de o iarnă blândă.

 La mulţi ani celor care poartă numele Andrei/Andreea şi derivatelor lor! Fie ca Sfântul Apostol Andrei să vă ocrotească paşii în viaţă şi să vă aducă o viaţă plină de sănătate şi bucurii!

Comenteaza

RSS
Positive SSL