Slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

Katharsis - Mi-e dor de tine, mamă

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Muzica Crestina
2,361 Vizionari

Publicitate

Descriere

Muzica psaltică sau bisericească, nu este foarte răspândită la noi, dar cele câteva voci ale unor astfel de grupuri, fac diferența și ne bucură spiritul și sufletul cu o muzică altfel, cu un melodic care intensifică trăirile și emoțiile spirituale ale oricui o ascultă.
Un astfel de grup care interpretează muzică psaltică, este grupul Katharsis. Acest cor sau grup bisericesc, a luat ființă în anul 2006, în Caransebeș, la inițiativa Preasfinţiei Sale Lucian Mic, Episcopul Caransebeşului.


Numele de „Katharsis”  își are originile în Grecia antică și ar însemna purificarea spiritului prin emoţia intensă datorată participării la un fenomen artistic, iar membrii grupului sunt: Alin Buliga, Alex Matasă, Andrei Bălan, Andrei Agache.
Scopul iniţial al grupului Katharsis a fost acela de a asigura „confort duhovnicesc”, cum spune și Preasfinția Sa, însă, ulterior, aria interpretărilor și a activităţilor muzicale ale grupului s-a extins prin prezenţa la diverse manifestări cultural-spirituale bisericeşti: serate duhovniceşti, conferinţe, sărbători religioase, zilele copilului, Revoluției, etc.
Grupul Katharsis interpretează și muzică folk în cadrul evenimentelor dedicate tinerilor sau altor manifestări laice.

Comenteaza

RSS
Positive SSL