Muzica populara, slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

JOACĂ BINE ÎMPREUNĂ OLTENII ȘI BĂNĂȚENII COLAJ NOU 2020

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Populară
819 Vizionari

Publicitate

Descriere

În România, există o rivalitate între regiunile istorice, în plan cultural, social, economic, ca de altfel, în toate statele lumii. Folclorul are și el specificul său zonal. Totodată, în artă, umor, satiră, diferențele regionale sunt amintite și ele. Practic, titlul colajului de față ”Joacă bine împreună oltenii și bănățenii” arată colaborarea folclorică a două regiuni învecinate, Banatul și Oltenia. Fiecare regiune este bine individualizată folcloric și social, de aceea, mesajul titlului arată că în cele două stiluri folclorice este loc de colaborare.

Oltenii și bănățenii au fiecare stilul interpretativ, limbajul tradițional, stilul de joc. Banatul a fost mai deschis către împrumuturi din alte zone folclorice, dat fiind faptul că abia din 1918, a făcut parte administrativ vorbind din România. Oltenia a fost, alături de Muntenia, regiunea istorică a României cu cea mai mare indepenență. Miturile folclorice că ”Banatu-i fruncea”, ”Oltenii ajung șefi oriunde ar merge” contribuie la popularitatea folclorică a celor două zone. Astfel, ideea unui colaj între cele două zone folclorice speciale Oltenia și Banat este mai mult decât binevenită. Melodiile prezente în acest album folcloric tratează subiecte ca dragostea furată, mândria băiatului frumos, ideea de a nu răni sentimentele cuiva, ideea de omenie și întrajutorare, ideea de cumpătare, încredere exclusiv în forțele proprii, evitarea
laudei de sine care poate atrage invidii și dușmănii.

Melodiile selecționate în acest album pot garanta succesul unei petreceri inclusiv de mari dimensiuni, fiindcă melodiile statice, de ascultat la masă alternează cu melodiile care invită la dans, la joc, cuvântul de ordine fiind voia bună.

Comenteaza

RSS
Positive SSL