Muzica populara, slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

Jean Constantin - Fir-ar mama ei de viaţă

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Emisiuni TV
19,264 Vizionari

Publicitate

Descriere

Jean Constantin a fost unul dintre cei mai îndrăgiți actori români, făcând parte dintr-o generație de "monștri sacri" ai Teatrului românesc, alături de: Stela Popescu, Alexandru Arșinel, regizorul Sergiu Nicolaescu, Ion Dichiseanu, Sebastian Papaiani sau Ion Besoiu.

Colegii de breaslă îl numesc pe Jean Constantin - "maestrul comediei" românești, artistul dobrogean fiind făcut celebru de rolurile din filme rămase încă în amintirea publicului, cum ar fi: "Nemuritorii" (1974), "Toate pânzele sus" (1977), "Nea Mărin miliardar" (1979), sau "A doua cădere a Constantinopolului" (1993).

Din păcate, Jean Constantin s-a stins din viață, în 2010, la respectabila vârstă de 83 de ani, în urma unor probleme cardiace, care se acutizaseră în ultimii doi ani de viață.

Înregistrarea de mai sus a interpretării cântecului "Fir-ar mama ei de viață" are loc în același an 2010, în cadrul emisiunii televizate "Sută la sută adevărat" (OTV), prezentate de Pepe.

 

Dintre cele mai importante recunoașteri pe care artistul le-a primit în timpul vieții, sunt de amintit: distincția Cavaler de Malta al ordinului "Sf. Ioan" de laIerusalim, intr-un ceremonial de la Muzeul de Istorie a Bucovinei, din Suceava, premiul special pentru teatru de revistă, din partea UNITER (2003) și premiul pentru întreagă activitate, la Gala Premiilor Gopo (2008).

Mesajul versurilor din cântecul "Fir-ar mama ei de viață" este unul pe cât de autentic, pe atât de trist, referindu-se la efemeritatea vieții pe pământ și la inutilitatea ei, atâta timp cât se termină, într-o zi. În acest sens, concluzia este "rostită", într-un stil puțin ironic, în versul final: "Dacă viața-i de vânzare, să ne batem joc de ea."

Comenteaza

RSS
Positive SSL