Muzica populara, slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

Irina Zoican - Ma vorbesc dusmanii

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Populară
5,957 Vizionari

Publicitate

Descriere

Îndrăgita cântăreață de muzică populară Irina Zoican este una dintre cele mai titrate cântăreeă de muzică populară a zonei folclorice Mehedinți. Irina Zoican a știut să valorifice resursele folclorice locale și reușește să imprime cântecului popular mehedințean o notă aparte de tradiție și de modernitate.

Irina Zoican în melodia ”Mă vorbesc dușmanii”, reușește să transmită mesajul că prin binele pe care l-a făcut s-a ridicat deasupra dușmanilor și pe dușmani a reușit să-i transforme în prieteni.

Melodia este interpretată în graiul tradițional mehedințean. Artista interpretează rolul femeii puternice: ”mă vorbesc dușmanii dar nu-mi pasă, că n-oi sta nicicând cu ei la masă, mi-a dat Dumnezeu să am noroc să pot face tot ce ei nu pot”. Melodia continuă cu demascarea falșilor prieteni: ”pe care prieteni i-am crezut, ăia m-au vândut, nană, mai mult, dar nu-mi pare rău după nicicare c-am văzut ce poate fiecare”.

Irina Zoican se mândrește că de când Dumnezu i-a dat mai mult, a reușit să-i facă pe dușmani să recunoască superioritatea sa.

Melodia ”Mă vorbesc dușmanii” transmite un mesaj de mândrie, suprinzător, artista cerând ”Te rog, Doamne ai grijă de mine și la dușmani să le dai doar bine, că omul care n-are dușmani nu-i face pielea doi bani, io pe nima nu sunt supărată nici n-oi dușmăni, nană vreodată”. E admite că omul corect nu a dușmănit niciodată, de asta fiind ajutat de Dumnezeu să depășească greutățile.

Existența dușmanilor ca element negativ este indispensabilă pentru punerea în valoare a binelui, a celui care este dușmănit, fiindcă binele fără rău nu ar putea fi perceput la adevărata lui valoare.

Melodia este filmată într-un cadru natural excepțional, vocea artistei cu sunetul orchestrei sincronizându-se perfect. Melodia, cu un puternic mesaj moralizator poate fi ascultată la orice petrecere sau în intimitatea locuinței, fiind una dintre cele mai frumoase melodii din folclorul mehedințean.

Comenteaza

RSS
Positive SSL