Muzica populara, slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

IRINA LOGHIN - Viață, viață, cum să te opresc?

Featured

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Populară
8,127 Vizionari

Publicitate

Descriere

Regina muzicii populare, Irina Loghin, a cântat în premieră melodia “Viață, viață, cum să te opresc?” în cadrul programului de Revelion 2018, fiindu-i alături personalități de seamă din lumea showbiz-ului românesc.
S-a născut pe data de 19 februarie 1939 în județul Prahova și a fost solista unor ansambluri ce au facut istorie: Ansamblul “Ciocârlia”, Barbu Lăutaru’”, “Ciprian Porumbescu”. S-a implicat și în viața politică, fiind senator în funcție între anii 2004 – 2008, pe listele Partidului România Mare (PRM). Cariera muzicală a Irinei Loghin a început în anul 1962 și continuă și în prezent, fiind un nume sonor pe plaiurile mioritice. Are înregistrate 18 discuri de vinil la ElectRecord, între anii 1965 și 1995.

A jucat, de asemenea, și în filmul “Rătăcire” (1978) și în “Amurgul fântânilor” (1982). Cel din urmă nu a rulat din cauza interdicțiilor. A primit Ordinul Meritul Cultural, clasa a IV-a, “pentru merite deosebite și îndelungată activitate artistică”, Crucea națională Serviciul Credincios, clasa a III-a, “pentru crearea și transmiterea cu talent și daruire a unor opere literare semnificative pentru civilizația românească și universală”, Ordinul Cultural în grad de Mare Ofițer, categoria D – “Arta spectacolului”, Ordinul de Onoare din partea președintelui Republicii Moldova.

Comenteaza

RSS
Positive SSL