Muzica populara - e-neatza.ro

Irina Loghin - Treziți-vă, români!

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Populară
28,143 Vizionari

Publicitate

Descriere

 Irina Loghin este o celebră solistă de muzică populară, originară din județul Prahova, membră a ansamblurilor “Ciocârlia”, “Barbu Lăutaru” și “Ciprian Porumbescu”. Pentru vocea ei deosebită, a fost supranumită “regina muzicii populare”.

 Atracția pentru muzică a simțit-o încă din copilărie, când cânta la serbările școlare. Ulterior, în timp ce lucra ca laborantă la Văleni, s-a înscris la Școala Populară de Artă din Ploiești, unde a întâlnit-o pe Geta Mazilu, ca profesoară de teorie și solfegiu. 

 Adevărata consacrare a interpretei are loc la radio, unde începe să fie difuzată foarte des. De aici, cariera îi va fi îndrumată de mulți artiști, printre care dirijorul Radu Vancu sau cântărețul Benone Sinulescu.

 Într-o carieră ce uimește și azi, Irina Loghin a înregistrat nenumărate albume care ne-au încântat sufletele. Dintre acestea, sunt de amintit: “Măi, bădiță de pe grui” (1965), “M-au cerut la maica doi” (1968), “Cine n-are dor pe lume” (1973) sau “Spune, măiculiță, spune” (1975).

 De-a lungul activității sale, interpreta prahoveană câștigă numeroase premii și distincții: premiul I la Festivalul Național de Muzică Populară din Suceava (1981), premiul I la Superlativele VIP (2003) și Ordinul Meritul Cultural, în grad de mare ofițer, din partea președintelui României (2004).

 Videoclipul melodiei “Treziți-vă, români!” este încărcat pe canalul youtube “Irina LoghinOficial”, inițiat în 2014 și dedicat întregii sale activități artistice.

 

Comenteaza

RSS
Positive SSL