Muzica populara, slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

Irina Loghin şi Benone Sinulescu - Măi Ionele un'te duci?

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Populară
14,229 Vizionari

Publicitate

Descriere

Irina Loghin și Benone Sinulescu fac parte din "generația de aur" a muzicii populare românești (muntenești), alături de alți mari artiști, cum sunt: Maria Ciobanu, Maria Lătărețu sau Ioana Radu.

Irina Loghin este originară din comuna Gura Vitioarei, lângă Vălenii de Munte (județul Prahova), fiică a unei localnice și a unui călugăr (Efrim), cântăreț în corul bisericii. De la tatăl ei, Irina Loghin a învățat primele cântece și, cu ajutorul lui, a deprins primele cunostințe muzicale.

Ulterior, Irina se va înscrie la Școala Populară de Artă din Ploiești și, mai târziu, va figura, în urma concursurilor din acea vreme, printre artiștii care interpretau în cadrul ansamblului "Ciocârlia" din București, unde s-a prezentat la recomandarea profesorului de canto Octavian Cristescu.

Benone Sinulescu este născut în localitatea Siriu, din județul Buzău, el fiind recunoscut atât pentru prestigioasa carieră din domeniul muzicii populare, cât și prin colaborările mai recente din zona muzicală etno-dance, alături de formația Ro-Mania.

 

Artistul buzoian colaborează, de-a lungul vieții artistice, cu nenumărați interpreți, dintre care cea cu IrinaLoghin este una dintre cele mai fructuoase. Dintre duetele pe care le realizează cei doi, sunt de amintit îndeosebi: "Cine bate seara la fereastra mea" (1970), "Rămâi, mândruțo, cu bine" sau "Dă-mi,mândruță, gura ta".

Videoclipul melodiei de mai sus "Măi, Ionele, un` teduci?" este încărcat pe canalul youtube IrinaLoghinOficial, înființat în 2014 și pe care se regăsesc majoritatea melodiilor populare și a colaborărilor interpretei.

Mesajul versurilor este unul specific cântecelor de dragoste și dor din repertoriul folcloric românesc, el constând într-un dialog între doi îndrăgostiți, care se luptă cu aceste sentimente greu de stăpânit (dragostea și dorul), tocmai prin natura lor umană.

Comenteaza

RSS
Positive SSL