Muzica populara, slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

Irina Loghin - O bătrână într-o gară - VIDEO

Featured

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Populară
2,240 Vizionari

Publicitate

Descriere

Una dintre cele mai cunoscute și iubite interprete ale muzicii populare a fost, este și va rămâne cu siguranță Irina Loghin, marea doamnă a folclorului nostru.
Frumoasă, talentată și neprețuită, Irina Loghin a fost mereu în inimile românilor și nu numai, ea cucerindu-ne de la vlădică la opincă, pe toți în parte și deodată în același timp. În urmă cu câțiva ani, în presa și media românească, țâșnise un zvon cum că Irina s-ar fi stins din viață. Acest zvon a cutremurat inimile multor români, care nu au putut și probabil nu vor putea accepta niciodată scena țării fără Irina Loghin. Spre marea fericire a noastră, zvonul a fost unul fals, iar Irina continuă să ne bucure prin prezența sa inconfundabilă.


Irina Loghin s-a născut în Prahova, pe 19 februarie 1939, în Gura Vitioarei. Are înregistrate de-a lungul vremii, peste 17 discuri de vinil, multe primind discuri de aur din partea caselor de producție. Pe lângă discografia bogată, Irina Loghin a primit  numeroase premii și distincții și a fost solistă a ansamblului Ciocârlia, Barbu Lăutaru și Ciprian Porumbescu.
Irina Loghin a fost interzisă în jur de 8 ani pe vremea lui Ceaușescu, din cauză că Elena era geloasă pe frumusețea, talentul și succesul său, dar ea, chiar și în această perioadă a continuat să scoată la negru discuri și melodii pentru cei care îi iubeau și așteptau muzica, precum pâinea caldă, deoarece melodiile ei printre care amintim: “Măicuța vrea să mă-nsor”,”O bătrână într-o gară”,”Eu sunt mama,eu copilul”,  mereu au fost pline de sensibilitate și cu toții ne-am regăsit în dorul față de mamă, de părinți, de copii, de iubire.

Comenteaza

RSS
Positive SSL