Muzica populara - e-neatza.ro

Irina Loghin - Mioriţa

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Populară
18,898 Vizionari

Publicitate

Descriere

Balada populară “Miorița” este una dintre valorile recunoscute ale patrimoniului literar românesc având la baza creației o întâmplare adevărată între trei ciobani de nationalități diferite.
Din cauza invidiei, doi dintre aceștia s-au coalizat și l-au omorât pe cel de-al treilea care era mai bun decât ei și mai priceput în tainele oieritului.
Transmisă din generație în generație în zona Vrancei, balada cantată de bătrânii satului și chiar de păstori, a fost culeasă în secolul al –IX-lea de poetul și eseistul Alecu Russo  care a decoperit-o când se afla la Soveja.

În forma populară versurile erau arhaice,dar poetul Vasile Alecsandri le-a adaptat puțin și astfel, balada a fost publicată și cunoscută în anul 1850.
Cântăreața Irina Loghin a pus pe note balada “Miorița” și a reușit să-i crească valoarea artistică printr-o interpretare de excepție, nu numai prin cântec dar și prin recitarea cu talent actoricesc a unor strofe .
Ea este acompaniată de doi instrumentiști care crează fondul muzical la cobză și la caval, într-o manieră desăvârșită.
Ascultați cu atenție această variantă de interpretare a vechii balade vrâncene și veți constata cum vocea Irinei Loghin și acordurile atât de melodioase vă pătrund în suflet.

Comenteaza

RSS
Positive SSL