Muzica populara, slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

Irina Loghin - Mi-e dor de mama și tata

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Populară
83,599 Vizionari

Publicitate

Descriere

 Irina Loghin, supranumită regina muzicii populare, este o renumită interpretă de muzică populară. A fost, pe rând, solistă a ansamblului Ciocârlia, Barbu Lăutaru și Ciprian Porumbescu. Cu o bogată activitate concertistică și cu un număr mare de evidențieri discografice, Irina Loghin a cântat o lungă perioadă de timp și în străinătate.

  Irina Loghin se distinge ușor de restul artiștilor români prin vocea memorabilă și repertoriul bogat, înregistrat de-a lungul unei jumătăți de secol. Printre colegii de breaslă apropiați se numără: Ion Dolănescu, Sofia Vicoveanca și Maria Ciobanu.

 În cariera sa, solista alege să interpreteze doine, balade, colinde, cântece de nuntă, de leagăn,  precum și creații proprii.

 Într-o perioadă de importanță majoră în cariera muzicală a Irinei Loghin, muzica sa este interzisă, însă după revoluție, “doamna de aur a cântecului românesc” revine pe scena muzicală românească.

 Videoclipul melodiei “Mi-e dor de mama și de tata” este încărcat pe canalul youtube “Muzica popularăromânească”, inițiat în 2015 și dedicat muzicii populare și de petrecere.

 Pe același canal, îi regăsim și pe alți îndrăgiți soliști de la noi: Ion Ghițulescu, Nicoleta Voica, Mihai Ciobanu, Lilia Roșca sau Maria Ciobanu.

 

Comenteaza

RSS
Positive SSL