Muzica populara, slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

IRINA LOGHIN - Lume dragă, lumea mea (LIVE, 1984)

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Populară
18,552 Vizionari

Publicitate

Descriere

Renumita solistă de muzică populară, Irina Loghin, interpretează un potpuriu începând cu melodia “Lume dragă, lumea mea”, binecunoscută iubitorilor de folclor.
Înregistrarea datează din 1984 când artista era în plină ascensiune în cariera sa profesională.Videoclipul face parte din filmoteca de aur a solistei și este de apreciat faptul că imaginea s-a păstrat destul de bine calitativ după 32 de ani.
În această înregistrare, Irina Loghin este acompaniată doar la acordeon, un prilej pentru a-și pune în valoare vocea sa de aur.

Toate melodiile sunt culese de pe Valea Prahovei, zonă din care provine cântăreața. S-a născut pe data de 19 februarie 1939 în comuna Gura Vitioarei din județul Prahova.
Tatăl ei era basarabean la origine iar mama prahoveancă. A avut trei surori și doi frați.În multe dintre melodiile pe care le-a interpretat a făcut referire la satul natal, la dragostea părintească și mai ales la dragostea de mamă.
După cântecul “Lume dragă,lumea mea” urmează altele la fel de îndrăgite de public: “Dor de mamă”, “Fetelor mă ascultați” și “Bine-i să trăiești pe lume”, grupate în acest videoclip.
Înainte de 1989 aceste cântece erau nelipsite de la petrecerile românilor.
În întreaga sa carieră, Irina Loghin a imprimat peste 40 de albume și a susținut sute de spectacole atât în România cât și în străinătate.

Comenteaza

RSS
Positive SSL