Muzica populara - e-neatza.ro

Irina Loghin - La sfarsit de saptamana

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Populară
17,044 Vizionari

Publicitate

Descriere

 “La sfârșit de săptămână” se intitulează cântecul Irinei Loghin.Este o melodie de joc și de ascultare, despre petrecerile de familie care sunt organizate de multe ori în zilele de sâmbătă și duminică.

 În trecut în zonele rurale din România a existat o tradiție numită “Hora satului”.În fiecare duminică, dar mai ales de sărbători, bucuria era cu atât mai mare pentru sătenii care ieșeau la horă și jucau pe muzica lăutarilor.

 Tinerele fete de măritat se pregăteau din timp și își coseau cele mai frumoase modele artizanale pe cămășile de in.Tradiția spune că modele noi erau brodate în secret astfel încât să nu fie două fete îmbrăcate la fel la horă.

 De altfel, Hora satului era un prilej și pentru flăcăii buni de însurătoare să pună ochii pe tinerele fete pe care le invitau la „ jocul de doi”.

 Aceste obiceiuri au dispărut treptat peste ani, deși mai sunt regiuni ale țării în care tradiția a fost reînviată în ultimii ani.

 În mediul urban, din păcate, petrecerea de familie la sfârșitul săptămânii constă într-o ieșire la iarbă verde pentru frigerea preparatelor din carne la grătar cu flacără deschisă  și consumul excesiv de bere, aceasta fiind una dintre marile plăceri ale „ orășenilor”.

Comenteaza

RSS
Positive SSL