Muzica populara, slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

Irina Loghin - Inima mea e bolnavă

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Populară
7,453 Vizionari

Publicitate

Descriere

Înainte de 1989 regimul comunist instituise o cenzură drastică în toate domeniile de activitate ale vieții profesionale, inclusiv în muzică,artă și cultură.
De aceea multe melodii au fost înregistrate și au rămas în arhiva personală a soliștilor fără a fi difuzate la radio sau la televiziune.
În acest videoclip, Irina Loghin interpretează o doină de dragoste, “Inima mea e bolnavă”, fără să fie acompaniată orchestral.Acesta este farmecul cântecului popular autentic cules de pe Valea Prahovei.
În vremea Partidului Comunist Român, cântărețele de folcor erau solicitate deseori să interpreteze diverse melodii din repertoriu la petrecerile private ale  familiei Ceaușescu.

Ele trebuiau să aibă un aspect modest.Nu aveau voie să apară machiate nici să poarte la vedere bijuterii scumpe fiindcă aceste “abateri” ar fi atras atenția în mod negativ.
Dictatorul Nicolae Ceaușescu era mai îngăduitor în asemenea momente, dar soția sa, Elena Ceaușescu era foarte critică, geloasă și invidioasă când privea o artistă talentată și drăguță ca Irina Loghin.
Într-o perioadă, când “Tanti Leana” a aflat de succesul cântăreței, de faptul că la toate spectacolele era aplaudată minute în șir și primea buchete de flori, a dat ordin ca Irina Loghin să nu mai apară în programele de televiziune.
Adevărul s-a aflat mai târziu când artista a reapărut în programul TV după 1989 și a explicat situația.

Comenteaza

RSS
Positive SSL