Muzica populara - e-neatza.ro

Irina Loghin - În grădina lui Ion

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Populară
23,534 Vizionari

Publicitate

Descriere

Ați ascultat de multe ori melodia “Ioane,Ioane toată lumea doarme” cunoscută și cu titlul "În grădina lui Ion".
Ați remarcat că se piesa se poate adapta chiar și pentru dans în diferite împrejurări, nefiind numai un cântec de ascultare.
În videoclipul înregistrat în 1984, Irina Loghin cântă această piesă în varianta unei melodii de petrecere, cu acompaniamentul unui acordeonist.
Cântecul sună bine și în această manieră aleasă de solista de muzică populară.
Originile melodiei sunt mult mai vechi, astfel încât de-a lungul timpului mulți soliști care au îndrăgit-o au cântat-o și au adaptat-o diferitelor genuri muzicale.

Acest cântec s-a făcut auzit încă din perioada interbelică, în anul 1930, fiind lansat de cântărețul Dorel Livianu care a interpretat la acea vreme, romanțe, tangouri și melodii foxtrot, apreciate foarte mult de publicul meloman.În original, piesa se intitula “Ioane,Ioane”.
Mai târziu, renumita solistă Ioana Radu, desăvârșită în interpretarea romanțelor, a preluat cântecul și l-a “romanțat” dându-i un farmec aparte.
În anul 1977, cântăreața de muzică ușoară românească, Mirabela Dauer l-a prelucrat pe ritmuri moderne, cu o orchestrație adecvată și a avut un mare succes.
Dintre soliștii de folcor, buzoianul benone Sinulescu i-a dat o interpretare reușită.
“Ioane,Ioane toată lumea doarme” a atras și interesul câtăreților de pester Prut.În anii ’70, ucraineanca Sofia Rotaru a cântat și a înregistrat melodia pe un album, iar basarabeanul Ion Suruceanu a interpretat-o și el alături de formația “Noroc”.

Comenteaza

RSS
Positive SSL