Muzica populara, slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

Irina Loghin - Imnul Românilor

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Populară
10,265 Vizionari

Publicitate

Descriere

 Irina Loghin este una dintre numele marcante ale scenei muzicii populare românești, a cărei activitate artistică nu poate rămâne neobservată, de-a lungul timpului.

 Fiică de călugăr, din comuna Gura Vitioarei (județul Prahova), viitoarea solistă nu întâmpină nicio dificultate în a deprinde primele cunoștințe muzicale și a interpreta primele cântece, încă din copilărie.

După terminarea Școlii de Artă din Ploiești, tânăra Irina Loghin este întâlnită, printre soliștii Ansamblului"Ciocârlia" din București, unde se prezintă, la recomandarea profesorului Octavian Cristescu.

 De-a lungul carierei, solista reprezentantă a zonei folclorice muntenești colaborează cu mai mulți artiști de renume de la noi, cum ar fi: Benone Sinulescu, Fuego, Maria Ciobanu sau Orchestra "Lăutarii", din Chișinău.

 Artista se bucură, încă, de atenția publicului iubitor de folclor de la noi și din străinătate, în special prin multiplele concerte și evenimente susținute de către aceasta, în care interpretează melodii cunoscute, precum: "Căruța cu cai", "Fetița mamii, fetiță", "Arz-o focul, dragostea" sau "Banii, banii, banii".

 Melodia de mai sus este, după cum se precizează încă din titlu ("Imnul românilor"), un "imn" închinat românilor de pretutindeni, care se cer a fi prețuiți pentru statornicia lor și pentru răbdarea de care au dat dovadă, de-a lungul istoriei încărcate de sacrificii.

Comenteaza

RSS
Positive SSL