Muzica populara, slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

Irina Loghin - Iar mă-ncearcă dragostea

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Populară
42,208 Vizionari

Publicitate

Descriere

Melodia “Iar mă-ncearcă dragostea” interpretată de Irina Loghin a fost lansată în anul 1984 și este inclusă pe albumul “Mugurel de primăvară” care a avut mare succes în acea perioadă a regimului comunist.
Este un cântec de dragoste cu versuri care ne oferă și o concluzie: în viață este bine să iubești la tinerețe pentru că anii trec repede.
Solista s-a născut la 19 februarie 1939 în localitatea Gura Vitioarei (județul Prahova) și de aceea majoritatea cântecelor din repertoriul ei sunt din acea zonă folclorică.
A rămas devotată muzicii populare de pe meleagurile prahovene, a cules și a preluat multe melodii care păstrează originalitatea folclorului de pe Valea Parhovei.

De altfel, denumirile zonei de origine și ale locurilor natale sunt menționate în versurile acestui cântec printr-o comparație: dorul îi iese în cale unei tinere fete îndrăgostite, așa cum curge râul Prahova la vale.
De-a lungul carierei artistice, Irina Loghin a imprimat peste patruzeci de albume și sute de piese.Solista ar fi produs mai multe creații muzicale în tot acest timp, dacă nu ar fi fost acea perioadă în care i-au fost interzise aparițiile la televiziune, o măsură impusă înainte de 1989, pe vremea dictaturii ceaușiste.

Comenteaza

RSS
Positive SSL