Muzica populara, slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

IRINA LOGHIN - Frumoasă-i fata, vecină!

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Populară
33,247 Vizionari

Publicitate

Descriere

 Într-o înregistrare mai veche din 1984, Irina Loghin interpretează melodia „Frumoasă-i a mea vecină” fiind acompaniată doar la acordeon.
 Piesa aceasta este cunoscută și sub un alt titlul, „Floare albă de sulfină” fiind cântată de mai mulți soliști.Este o melodie cu influențe din zona Banatului, unde multe formații de muzică populară și de petrecere au inclus-o în repertoriile lor.
 O variantă a acestei melodii există și în limba sârbă și sună foarte bine.Este un cântec de dragoste cu acorduri deosebit de plăcute și cu versuri care îi îndeamnă pe băieți să-și aleagă fetele după placul inimii, nicidecum după avere.

 De-a lungul carierei sale, solista a fost distinsă cu mai multe premii. În anul 1967 printr-un decret al Consiliului de Stat al Republicii Socialiste România, Irinei Loghin i s-a înmânat Ordinul Meritul Cultural clasa a-IV-a, iar în anul 2002, președintele României, pe atunci Ion Iliescu, i-a acordat Crucea Națională-Serviciul Credincios clasa a-III-a.
 Peste doi ani, interpreta de folclor a primit Ordinul Meritul Cultural în grad de Mare Ofițer, pentru talentul ei pus în slujba artei și a culturii românești.
 Irina Loghin a fost premiată și peste Prut, în Republica Moldova, de către președintele Nicolae Timofti care i-a oferit Ordinul de Onoare.

Comenteaza

RSS
Positive SSL