Muzica populara - e-neatza.ro

Irina Loghin - Fetița mamii, fetiță

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Populară
21,932 Vizionari

Publicitate

Descriere

 Irina Login, supranumită “Regina muzicii populare românești", interpretează în videoclipul de mai sus melodia “Fetița mamii, fetiță”, cunoscută și sub titlul  “Zâna mamii, zână” - în interpretarea solistei din Republica Moldova, Zianida Julea.

 Irina Loghin are o activitate artistică de peste 50 de ani și continuă să apară pe scenă, deși se apropie de 80 de ani. Solista s-a născut la 19 februarie 1939, în localitatea Gura Vitioarei (județul Prahova) și, în cântecele sale, a păstrat autenticitatea folclorului din această regiune.

  Irina Loghin a lansat peste 40 de albume și sute de melodii în muzica populară românească, majoritatea de pe Valea Prahovei.

  Pe vremea regimului comunist, datorită popularității și carismei interpretei, Elena  Ceaușescu (soția dictatorului Nicolae Ceaușescu) a dat ordin ca Irina Loghin să nu mai apară la emisiunile televizate sau în spectacole.

 A suferit mulți ani în tăcere, dar Revoluția din Decembrie 1989 i-a readus Irinei Loghin libertatea de a cânta și de fi din nou în fața celor care o îndrăgesc pentru talentul ei artistic.

Comenteaza

RSS
Positive SSL