Muzica populara - e-neatza.ro

Irina Loghin - Du-mă, du-mă-n ţara doinelor (LIVE, 1984)

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Populară
12,635 Vizionari

Publicitate

Descriere

“Du-mă, du-mă-n țara doinelor” se intitluează melodia interpretată de Irina Loghin în anul 1984.
Este un cântec vechi, o altă doină cu specific popular așa cum sunt aceste creații tradiționale care ne transmit emoții profunde.De data aceasta cântăreața de folclor este acompaniată de un acordeonist.
Aceste cântece sunt un reper de autenticitate pentru muzica populară românească și nu pot fi intonate bine fără ca solistul sau solista să simtă semnificația versurilor.
Multe dintre cântecele Irinei Loghin au ca temă dragostea față de semeni,dragostea de părinți, de familie dar și dragostea pentru cântecul popular în general și pentru cel din zona Munteniei în special.

Dacă dictatura ceaușistă ar mai fi durat, artista ar fi fost cenzurată în continuare de familia Ceaușescu.
Revoluția din Decembrie 1989 a pus capăt interdicției pe care a avut-o timp de aproape opt ani, perioadă în care Irina Loghin a fost privată de dreptul ei firesc, de a apărea pe micile ecrane pentru a umple de bucurie inimile iubitorilor de folclor sau de a lansa cântece noi care să fie difuzate în programele radioului public.
A fost o perioadă grea, de suferință, dar a trecut.Imaginile pe care le vedem, înregistrate în urmă cu 32 de ani, sunt dovada faptului că renumita artistă nu își pierduse speranța de a reveni într-o bună zi în fața publicului care a îndrăgit-o mereu.

Comenteaza

RSS
Positive SSL