Muzica populara, slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

Irina Loghin - Departe te-am lăsat, sătucul meu

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Populară
8,084 Vizionari

Publicitate

Descriere

Așa cum spune și titlul, “Departe te-am lăsat, sătucul meu”, dorul de casă este prezent întotdeauna în sufletele celor plecați în străinătate, departe de familii și prieteni. Sau, de fapt, în sufletele tuturor, chiar și în ale celor ce au uitat de origini. Artiști precum Irina Loghin vor avea întotdeauna în repertoriu o piesă ce va reuși să smulgă lacrimi și dinauntrul celor mai de fier caractere.
Irina Loghin a fost supranumită “regina muzicii populare” și s-a născut pe data de 19 februarie 1939 în satul Gura Viitoarei din județul Prahova. Datorită activității concertistice, artista a acumulat foarte multe aplauze, laude, premii și bineînțeles

 

iubirea publicului, atât a celui romîn, cât și a celui internațional. A susținut concerte, a participat la festivaluri, spectacole, a făcut din nunțile românilor evenimente memorabile, dar nu și-a neglijat viața personală. Interpretei i-a fost alături întotdeauna soțul său, fostul campion la lupte greco-romane, Ion Cernea. Împreună au doi copii: Irinuca și Ciprian. Irina Loghin a înregistrat 18 albume la casa de discuri Electrecord, cu care a colaborat până în anul 1995, iar din 1996 până în prezent lucrează cu casa de discuri Eurostar. A activat ca Membru al Camerei Deputaților a României în anii 2000 – 2004 și a fost Senator al României între anii 2004 – 2008.

Comenteaza

RSS
Positive SSL